Follow us

Φεύγουν οι φυλακές από τον Κορυδαλλό: Έπεσαν οι υπογραφές για μετεγκατάσταση στον Ασπρόπυργο

Οι νέες φυλακές θα χτιστούν σε μια έκταση περίπου 100 στρεμμάτων - Θα περιλαμβάνουν 14 πτέρυγες, χωρητικότητας 200 ατόμων έκαστη - Τι δομές θα έχει.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Στην πιο κρίσιμη φάση για την τελική ευθεία, μπαίνει το μεγάλο έργο της μετεγκατάστασης του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο, καθώς ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, υπέγραψε σήμερα σύμβαση με τον εντεταλμένο σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτη Σταμπουλίδη, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία για την υλοποίηση, με τη μέθοδο της Σύμπραξης Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Η σύμβαση υπογράφηκε παρουσία του γενικού γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Κωνσταντίνου Παπαθανασίου και στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ και προβλέπει ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα αναλάβει να φέρει εις πέρας όλες τις ενέργειες για την ωρίμανση του έργου και τη διενέργεια της διαδικασίας ανάθεσής του, για λογαριασμό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Το έργο θα ανατεθεί σε ανάδοχο οικονομικό φορέα που θα επιλεγεί μέσα από διεθνή διαγωνισμό, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ενώ το ΤΑΙΠΕΔ αναλαμβάνει και την παρακολούθηση της εκτέλεσης της σύμβασης, που θα συναφθεί μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του αναδόχου για την υλοποίηση του έργου.

"'Αλλη μία κυβερνητική εξαγγελία για ένα εμβληματικής σημασίας έργο αρχίζει να υλοποιείται με την σημερινή επισφράγιση της συνεργασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με το ΤΑΙΠΕΔ", δήλωσε ο κ. Οικονόμου και τόνισε: "Το στρατηγικής σημασίας έργο της μετεγκατάστασης του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού στον Ασπρόπυργο, πρόκειται να διαμορφώσει μια νέα σωφρονιστική πολιτική για τη χώρα και να δημιουργήσει κατάλληλες συνθήκες και για τη διαμονή των κρατουμένων εντός σωφρονιστικών καταστημάτων, με βάση τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα".

Διαβάστε Επίσης

Πώς θα είναι οι νέες φυλακές

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου κατασκευής του νέου Σωφρονιστικού Καταστήματος, που σχεδιάζεται να υλοποιηθεί με τη μέθοδο ΣΔΙΤ, ανέρχεται σε 130 εκατ. ευρώ δίχως ΦΠΑ και εκτιμάται ότι αυτό το ποσό θα καλύψει το αρχικώς προ-εκτιμώμενο κόστος κατασκευής των εγκαταστάσεων, χωρίς να περιλαμβάνει έξοδα εξοπλισμού, λειτουργίας και συντήρησης.

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, οι νέες κτιριακές εγκαταστάσεις θα αναπτύσσονται σε έκταση περίπου 100 στρεμμάτων και θα περιλαμβάνουν 14 πτέρυγες, χωρητικότητας 200 ατόμων έκαστη. Θα περιλαμβάνουν, επίσης, νοσοκομειακές υποδομές, ψυχιατρική πτέρυγα, χώρους θεραπευτικών προγραμμάτων, δικαστικές αίθουσες, πτέρυγες σχολικής εκπαίδευσης, γυμναστήριο, βιβλιοθήκη, πειθαρχικά κελιά, εργαστήρια, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για χώρους λατρείας.

Η μετεγκατάσταση του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού έχει εγκριθεί από την Κυβερνητική Επιτροπή Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας με την απόφαση της 27ης Δεκεμβρίου 2021 και έχει ενταχθεί στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ν. 4799/2021.

Φυλακές Κορυδαλλού

Ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, δήλωσε: "Είναι μεγάλη η ευθύνη που αναλαμβάνει η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας του ΤΑΙΠΕΔ να φέρει εις πέρας το στρατηγικής σημασίας, όπως έχει χαρακτηρισθεί και από την αρμόδια Κυβερνητική Επιτροπή, έργο της μετεγκατάστασης του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού. Μεγάλη είναι και η τιμή μας για την εμπιστοσύνη της πολιτείας και ειδικώς του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προς το ΤΑΙΠΕΔ. Θα εργαστούμε με την απαραίτητη τεχνική επάρκεια και ποιότητα, που χαρακτηρίζει το στελεχιακό δυναμικό του Ταμείου, για την υλοποίηση της εν λόγω προτεραιότητας του Ελληνικού Δημοσίου και τη διαμόρφωση των προϋποθέσεων για ένα έργο με θετικό κοινωνικό, περιβαλλοντικό και οικονομικό αποτύπωμα στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΗΝ Δ’ ΠΤΕΡΥΓΑ 27 Ιουν 2024 | 08:01

Φυλακές Κορυδαλλού: Για ασήμαντη αφορμή η φονική συμπλοκή – Ο δράστης είχε σκοτώσει πατέρα και βρέφος στην Καλαμάτα

Για ασήμαντη αφορμή φαίνεται πως σημειώθηκε η άγρια αιματηρή συμπλοκή ανάμεσα σε Αλβανούς κρατούμενους στις φυλακές Κορυδαλλού, η οποία είχε ως αποτέλεσμα έναν νεκρό και έναν τραυματία.

ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ 26 Ιουν 2024 | 21:22

Κορυδαλλός: Βρέθηκε ο δολοφόνος του Αλφόνς Ντότσι- Τον σκότωσε με κουζινομάχαιρο ο Χαλίλι Τζουλιάντ ή Νίκο - Η κοινή απόδραση του '18

Ο βαρυποινίτης κρατούμενος ομολόγησε την ανθρωποκτονία και τον σοβαρό τραυματισμό των δύο συγκρατούμενών του, ενώ βρέθηκε και το κουζινομάχαιρο του φόνου.

ΑΣΗΜΑΝΤΗ ΑΦΟΡΜΗ 26 Ιουν 2024 | 18:43

Φονικό στις φυλακές Κορυδαλλού: Για τη... ζέστη ξεκίνησε η αιματηρή συμπλοκή - Ποιος ήταν ο Αλφόνς Ντότσι που μαχαιρώθηκε θανάσιμα

Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί ο δράστης- Το βεβαρημένο παρελθόν του 35χρονου θύματος.

ΣΤΗΝ 4Η ΠΤΕΡΥΓΑ 26 Ιουν 2024 | 14:11

Άγρια συμπλοκή σε πτέρυγα του Κορυδαλλού με βαρυποινίτες - Ένας νεκρός και ένας τραυματίας

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η συμπλοκή έγινε ανάμεσα σε Αλβανούς κρατούμενους.

ΕΝΤΑΣΗ 26 Ιουν 2024 | 12:02

Απόστολος Λύτρας: "Πατσαβούρα" τον αποκάλεσε συγκρατούμενός του στις φυλακές Κορυδαλλού

Νεότερες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης του Απόστολου Λύτρα στις φυλακές Κορυδαλλού.

ΝΕΟ ΜΕΤΩΠΟ 22 Ιουν 2024 | 17:14
ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ 22 Ιουν 2024 | 10:37

Λύτρας: Καταθέτει αίτημα αποφυλάκισης - Εκτός από διαζύγιο η σύζυγός του θα ζητήσει και την επιμέλεια της κόρης τους

Τι ζήτησε ο Απόστολος Λύτρας στις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται - Το πρώτο επισκεπτήριο και τα επόμενα βήματα του ποινικολόγου και της συζύγου του.

Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟΣ 21 Ιουν 2024 | 08:01

Στον Κορυδαλλό ο Απόστολος Λύτρας: Το πρώτο βράδυ στη VIP πτέρυγα, ο καβγάς και το τσιγάρο

Στον Κορυδαλλό ο ποινικολόγος μετά την παραβίαση των περιοριστικών όρων. Η πρώτη νύχτα στη VIP πτέρυγα και ο τσακωμός με συγκρατούμενο για ένα τσιγάρο.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ 20 Ιουν 2024 | 22:00

Ιδιοκτήτης ταβέρνας ο άντρας που συνελήφθη για την πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη- Η εικόνα στις φωτιές σε Ασπρόπυργο, Σχιστό και Μενίδι

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί το πρωί της Παρασκευής, ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΟΙ ΔΥΟ ΣΥΓΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ 20 Ιουν 2024 | 18:05

Οι πρώτες ώρες του Λύτρα στη φυλακή: Με ποιους είναι στο κελί στην πτέρυγα VIP- Η πρώτη... κόντρα για το τσιγάρο

Στον Κορυδαλλό ο Απόστολος Λύτρας - Οι φόβοι που εξέφρασε και τα δύο άτομα με τα οποία μοιράζεται το κελί του

ΚΑΙΕΙ ΧΑΜΗΛΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗ 20 Ιουν 2024 | 09:10

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στο Σχιστό Κορυδαλλού - Σηκώθηκαν δύο ελικόπτερα [βίντεο]

Η φωτιά στο Σχιστό Κορυδαλλού δεν έχει πλέον ενεργό μέτωπο.

ΝΕΟ ΜΕΤΩΠΟ 20 Ιουν 2024 | 06:23

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Φανερωμένη στον Ασπρόπυργο - Κινητοποιήθηκαν εναέρια μέσα

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η νέα φωτιά στην Αττική που εκδηλώθηκε το πρωί της Πέμπτης λίγες ώρες μετά τη μεγάλη φωτιά στη Βάρης-Κορωπίου.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ 18 Ιουν 2024 | 22:52

Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στο Σοφό Ασπροπύργου

Στο σημείο επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΟΔΕ και 13 οχήματα.