Follow us

Αυτοκτονία αστυνομικών στην Κρήτη: Το σημείωμα του 35χρονου και η καταγγελία για bullying - "Ήταν παρείσακτος γι' αυτούς..."

Για κακή μεταχείριση που είχε τύχει ο 35χρονος αστυνομικός από τους προϊσταμένους του μιλούν οι συγγενείς του

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ

Συγκλονισμένη είναι η Ελληνική Αστυνομία στο Λασίθι από τη σχεδόν ταυτόχρονη αυτοκτονία δύο νεαρών αστυνομικών το Σάββατο, στη Σητεία και στο Καλό Χωριό.

Ο ένας αστυνομικός, 35 ετών, βρέθηκε απαγχονισμένος έξω από το σπίτι του στο Καλό Χωριό, το μεσημέρι του Σαββάτου. Είναι έγγαμος χωρίς παιδιά, με καταγωγή από τα Ιωάννινα και είχε έρθει με μετάθεση και υπηρετούσε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε σημείωμα που άφησε εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοχειρία. Παράλληλα, αποχαιρετά τη μητέρα του και τη γυναίκα του, που εργαζόταν σε άλλο νησί και θα ερχόταν αυτές τις μέρες, λέγοντας ότι δεν μπορούσε άλλο να διαχειριστεί την άσχημη ψυχολογική κατάσταση που βίωνε.

Αυτοκτονία αστυνομικών στην Κρήτη: Το σημείωμα του 35χρονου και η καταγγελία για bullying - "Ήταν παρείσακτος γι' αυτούς..."

Ο 34χρονος εργαζόταν στο αεροδρόμιο, όπου ερευνούσε για ναρκωτικά με εκπαιδευμένο σκύλο της ΕΛΑΣ. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του με τον σκύλο της ΕΛ.ΑΣ, είχε αντιμετωπίσει προκλητική συμπεριφορά από τον εκπαιδευτή του, με βίντεο μάλιστα να ανεβαίνει στο διαδίκτυο, και τον νεαρό αστυνομικό να αρνείται ότι είναι αυτός που το δημοσίευσε.

Διαβάστε Επίσης

Όπως αναφέρει το creta24.gr, του είχε αφαιρεθεί το υπηρεσιακό όπλο, ενώ από τον υπηρεσιακό γιατρό (Νευρολόγο) είχε χαρακτηριστεί ως βαρύ περιστατικό. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 35χρονος αντιμετώπιζε προβλήματα και παρακολουθούνταν από τον υπηρεσιακό ψυχίατρο, ενώ ακολουθούσε αγωγή.

αστυνομικός αυτοκτονία

Ο αδερφός του και ο πατέρας του, μιλώντας στον Alpha, προέβησαν σε καταγγελίες για κακή μεταχείριση που είχε τύχει ο 35χρονος από τους προϊσταμένους του. "Τον αντιμετώπιζαν σαν παρείσακτο, τον καταδίκασαν να πάει στην Κρήτη. Ενώ είχε εκπαιδευτεί με έναν συγκεκριμένο σκύλο, του τον πήραν και του έδωσαν άλλον καινούργιο και έπρεπε μέσα σε 20 μέρες να περάσει τις δύσκολες εξετάσεις. Δεν κατάφερε να πετύχει και διέταξαν την μετάταξή του. Από την Κω, όπου γνώρισε τη γυναίκα του, τον έστειλαν στην Κρήτη. Είχε γονατίσει το παιδί", λέει μεταξύ άλλων ο αδερφός του.

Ο δεύτερος αστυνομικός που αυτοκτόνησε

Ο δεύτερος αστυνομικός, 34 ετών, βρέθηκε κι αυτός απαγχονισμένος σε ελαιώνα, στην περιοχή Εσταυρωμένος, στη Σητεία. Ήταν άγαμος, με καταγωγή από την Πελοπόννησο.

Τον αυτόχειρα βρήκαν περαστικοί που κάλεσαν το ΕΚΑΒ, ωστόσο οι διασώστες δεν μπόρεσαν να δώσουν καμία βοήθεια.

Ο 34χρονος βρισκόταν σε άδεια μακράς διάρκειας. Την Παρασκευή ήταν στο Ηράκλειο, όπου ζει στενό συγγενικό του πρόσωπο. Την ίδια ημέρα ταξίδεψε με το υπεραστικό λεωφορείο στη Σητεία, όπως αποδεικνύει το απόκομμα του εισιτηρίου που βρέθηκε στα προσωπικά του αντικείμενα.

Διαβάστε Επίσης

Άγνωστο παραμένει ακόμη το πώς βρέθηκε στον ελαιώνα όπου έδωσε τέλος στη ζωή του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πλάι στο άψυχο σώμα του βρέθηκε ένα άδειο μπουκάλι βότκας. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας θα κληθεί σε κατάθεση το συγγενικό πρόσωπο του 35χρονου.

Νεκροψία-νεκροτομή θα πραγματοποιηθεί στο ΠΑΓΝΗ προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα ακριβή αίτια των δύο θανάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, οι δύο άνδρες δεν συνδέονται μεταξύ τους, με την αυτοχειρία τους την ίδια μέρα, με τον ίδιο τρόπο και στο ίδιο μέρος, να αποτελεί μια τραγική σύμπτωση.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 28 Ιουν 2024 | 18:50

Πανελλήνιες 2024: 52χρονη έκανε το όνειρό της πραγματικότητα και πέρασε στο Παιδαγωγικό - Φοιτήτρια μαζί με τα παιδιά της

Στα 18 της, δεν πέρασε στο Παιδαγωγικό και έγινε βρεφοκόμος - 34 χρόνια μετά προσπάθησε να μπει στη σχολή που πάντα ήθελε και τα κατάφερε!

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ 28 Ιουν 2024 | 16:43

Φωτιά στο Ηράκλειο, κοντά σε αθλητικό κέντρο - Πρόλαβαν την πυρκαγιά στο Ρέθυμνο πριν πάρει διαστάσεις

Για τη φωτιά στο Ρέθυμνο ζητήθηκε και η συνδρομή των δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων, τα οποία ωστόσο δεν χρειάστηκε να κάνουν ρίψεις νερού και επέστρεψαν στη βάση τους

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 28 Ιουν 2024 | 12:58

Σάλος στην ΕΛΑΣ: Συνελήφθη γυναίκα αστυνομικός που εκβίαζε συνάδελφό της – Πώς τον απειλούσε και του έπαιρνε λεφτά

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε μία αστυνομικός, έπειτα από τηλεφωνική καταγγελία που έγινε την Τρίτη (25/06), από συνάδελφό της, ειδικό φρουρό, για εκβιασμό.

ΑΛΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΟ 28 Ιουν 2024 | 11:45

Βόλος: Ανέβηκε στη πεζογέφυρα και πήδηξε βάζοντας τέλος στη ζωή του - Εντοπίστηκαν εικόνες αγίων

Η γέφυρα από την οποία ένας 64χρονος άνδρας έπεσε στις γραμμές του τρένου στον Βόλο.

ΔΥΟ ΝΗΣΙΑ 28 Ιουν 2024 | 08:51

Τα δύο νησιά της Ελλάδας που επιλέγουν οι Ισπανόφωνοι ταξιδιώτες - Τι ξεχωρίζουν

Ποιες είναι οι δύο κορυφαίες εναλλακτικές προτάσεις διακοπών στην Ελλάδα που επιλέγουν οι Ισπανόφωνοι επισκέπτες.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ OPEN ΚΑΙ MEGA 27 Ιουν 2024 | 20:27

Μολότοφ στο σπίτι της προέδρου Αρείου Πάγου: Σε πυρήνες αντιεξουσιαστών ψάχνουν οι Αρχές - Βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης έχει η ΕΛΑΣ

Η επίθεση έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου είναι μια τρομοκρατική επίθεση που έχει προκαλέσει προβληματισμό και ανησυχία - Τι ερευνούν οι Αρχές

ΗΡΑΚΛΕΙΟ 27 Ιουν 2024 | 18:13

Κρήτη: 44χρονος χτυπούσε το κεφάλι της συζύγου του στο ταμπλό του αυτοκινήτου- Κλειδώθηκε στην τουαλέτα για να γλιτώσει

Ειδοποίησε το "Χαμόγελο του Παιδιού"- Αστυνομικοί έσπευσαν στη διεύθυνση κατοικίας της γυναίκας και την συνόδευσαν με ασφάλεια μέχρι το Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου.

ΝΕΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ 27 Ιουν 2024 | 13:13

Κρήτη: Την έσπρωξε και τη χτύπησε μπροστά στο 8χρονο παιδί τους

Ενας 39χρονος έσπρωξε και χτύπησε τη σύζυγό του μπροστά στο 8χρονο παιδί τους.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ 27 Ιουν 2024 | 07:50

Vor V Zakone: Πρωτοκλασάτα μέλη της ρωσο-γεωργιανής μαφίας στα χέρια της ΕΛΑΣ - Πώς τους "τσάκωσαν" σε γνωστό καφέ στο Κολωνάκι

Η αρχική πληροφορία, έκανε λόγο για την άφιξη ενός 51χρονου Ρώσο-Γεωργιανού, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ερυθρά Αγγελία από τη Ρωσία καθώς περιγράφεται ως αρχηγικό μέλος των επονομαζόμενων Vor.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 3 ΗΜΕΔΑΠΟΙ 26 Ιουν 2024 | 22:12

Εξαρθρώθηκε συμμορία ληστών - Τραβούσαν με βία αλυσίδες από τον λαιμό ηλικιωμένων

Αφού εντόπιζαν τα θύματά τους, επιλέγοντας κυρίως ηλικιωμένους, τους προσέγγιζαν, είτε με τα πόδια, είτε επιβαίνοντες σε μοτοσυκλέτα και αφαιρούσαν με βίαιο τράβηγμα αλυσίδες που φορούσαν στο λαιμό τους.

ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 26 Ιουν 2024 | 12:37

Κρήτη: 47χρονος σε κατάσταση αμόκ επιτέθηκε σε τουρίστες και αστυνομικούς [βίντεο]

Ενας 47χρονος σε κατάσταση αμόκ επιτέθηκε σε τουρίστες και αστυνομικούς στην Κρήτη.

ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ 26 Ιουν 2024 | 12:28

Νέα φωτιά στο Ρέθυμνο: Εστάλη ξανά μήνυμα του 112

Νέα φωτιά καίει στο Ρέθυμνο. Ξέσπασε ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης.

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ 26 Ιουν 2024 | 06:35

Σε ύφεση η φωτιά στο Ρέθυμνο, αλλά με διάσπαρτες εστίες - Στη μάχη ξανά τα εναέρια μέσα

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις με τη φωτιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Ρέθυμνο. Αισθητά βελτιωμένη η εικόνα.