Follow us

Απαράδεκτο: Παιδάκι φιλάει το φέρετρο του Μητροπολίτη Λαγκαδά που πέθανε από κορονοϊό - Ιερείς προσκυνούσαν χωρίς μάσκα [Βίντεο]

Σοκαριστικές εικόνες στην κηδεία του μακαριστού Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, Ιωάννη - Κατάφωρη παραβίαση των μέτρων προστασίας

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Κηδεία Μητροπολίτη Λαγκαδά

Απαράδεκτες εικόνες εκτυλίχθησαν σήμερα στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, όπου τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, Ιωάννη.

Την ώρα που η μεταφορά του φέρετρου του Μητροπολίτη έγινε με μεγάλη προσοχή, από ανθρώπους, οι οποίοι φορούσαν ειδικές στολές για το κορονοϊό, αφού ο εκλιπών κατέληξε χτυπημένος από τη νόσο, στο εσωτερικό του Ναού ιερείς προσκυνούσαν τη σορό χωρίς μάσκες!

Μάλιστα, κάποια στιγμή ιερέας σήκωσε στα χέρια και ένα μικρό παιδάκι να προσκυνήσει το οποίο ευτυχώς φορούσε μάσκα. Όμως ο ιερέας έβγαλε τη δική του για να ασπαστεί το φέρετρο.

Αυτές οι εικόνες προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, αφού την περίοδο που ο κορονοϊός είναι σε έξαρση σε όλη τη χώρα, τα κρούσματα, οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι αυξάνονται ραγδαία, κάποιοι επιμένουν να μην τηρούν ούτε τα βασικά μέτρα προστασίας, θέτοντας σε μεγαλύτερο κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε (01:37:12) ιερείς να βγάζουν τη μάσκα, αλλά και το στιγμιότυπο με το παιδάκι (06:28).

Ο μακαριστός μητροπολίτης Λαγκαδά ήταν ο πρώτος ιεράρχης που έφυγε από τον ιό. Ο μητροπολίτης Ιερισσού είχε διαγνωσθεί με κορονοϊό αλλά τον ξεπέρασε και είναι καλά πλέον στην υγεία του. Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε και ο μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Ιερώνυμος χωρίς ανησυχητικά συμπτώματα καθώς και ο επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος. Η κατάστασή του είναι καλή και είναι σε κατ' οίκον περιορισμό.

Θετικός και ο πρώην μητροπολίτης Αμβρόσιος ο οποίος αρνήθηκε να νοσηλευτεί.

Κορονοϊός - Μητροπολίτης Λαγκαδά: Οταν εξηγούσε ότι ο ιός δεν κολλάει με τη Θεία Κοινωνία

Την τελευταία του πνοή άφησε την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020 ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης, νικημένος από τον κορονοϊό.

Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά είχε διαγνωσθεί θετικός και νοσηλευόταν από την περασμένη Παρασκευή στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, καθώς έπασχε και από υποκείμενα νοσήματα, όπως σακχαρώδη διαβήτη και καρδιά.

Ο Μητροπολίτης, είχε συμμετάσχει στη δοξολογία της 26ης Οκτωβρίου στον Αγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης, όπως και αρκετοί ιεράρχες. Ανάμεσά τους και ο Μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος, που βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όσα είχε πει ο Μητροπολίτης Λαγκαδά για τον κορονοϊό

Ο ίδιος, στην αρχή της πανδημίας είχε εκφράσει την θέση του υπέρ της τέλεσης της Θείας Κοινωνίας, εξηγώντας ότι δεν κολλάει επειδή είναι κρασί.

Συγκεκριμένα, στις 6 Μαρτίου ο Μητροπολίτης Λαγκαδά που εκοιμήθη σήμερα, υπερασπιζόταν την Θεία Λειτουργία. Και με δήλωση του τότε στο OPEN τόνιζε ότι στη Θεία Κοινωνία, που είναι κρασί, δεν ζουν οι ιοί.

"Το κρασί όπως ξέρετε έχει οινόπνευμα. Και μέσα στο οινόπνευμα οι ιοί, δεν ζουν" είχε πει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Δείτε τη δήλωση:


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 13 Ιουν 2024 | 17:40

ΕΟΔΥ: Οκτώ θάνατοι από κορονοϊό, 10 διασωληνώσεις, 235 εισαγωγές

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ 12 Ιουν 2024 | 20:18

Κώστας Ρεσβάνης: Συγκίνηση στο τελευταίο "αντίο" - Με τη "Συννεφιασμένη Κυριακή" τον αποχαιρέτησαν στη Ριτσώνα [εικόνες]

Υπό τους ήχους του αγαπημένου του τραγουδιού "Συννεφιασμένη Κυριακή" εισήλθαν στην αίθουσα τελετών του Αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας η σύζυγός του, ο γιος του και οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ 12 Ιουν 2024 | 18:30

Θρήνος στην κηδεία της 11χρονης στην Ηλεία - Λευκά λουλούδια και μπαλόνια στο τελευταίο αντίο [εικόνες]

Λευκό το φέρετρο της 11χρονης - Συγγενείς και φίλοι την αποχαιρετούν με μοιρολόγια.

ΣΤΟ Α’ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 12 Ιουν 2024 | 14:19

Κηδεία Δέσποινας Στυλιανοπούλου: Υποβασταζόμενη η αδελφή της, ποιοι έδωσαν το παρών [βίντεο]

Αποχαιρέτησαν την αγαπημένη ηθοποιό Δέσποινα Στυλιανοπούλου, σήμερα το πρωί φίλοι και συγγενείς, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ 12 Ιουν 2024 | 08:59

Ηλεία: Σήμερα το τελευταίο αντίο στην 11χρονη Βασιλική -Την Παρασκευή η απολογία του δολοφόνου της

Η κηδεία της Βασιλικής θα τελεστεί στις 18:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μυρτιάς Πύργου Ηλείας.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 10 Ιουν 2024 | 20:55

Έρχεται διπλό εμβόλιο για γρίπη και κορονοϊό: Θετικά αποτελέσματα ανακοίνωσε η Moderna

Το εμβόλιο που δοκιμάστηκε σε αρκετές χιλιάδες ανθρώπους, "προκάλεσε πιο υψηλή ανοσοαπόκριση" σε σχέση με τα ήδη εγκεκριμένα χωριστά εμβόλια κατά των δύο ασθενειών, σύμφωνα με τη Moderna.

ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 10 Ιουν 2024 | 11:45

Τάσος Μπιρσίμ: Στη Ριτσώνα το τελευταίο "αντίο" στον μεγάλο σκηνοθέτη

Συγγενείς, φίλοι, αλλά και πλήθος κόσμου, αποχαιρέτησαν τον σπουδαίο σκηνοθέτη Τάσο Μπιρσίμ, στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας, το πρωί της Δευτέρας.

ΕΡΕΥΝΑ 10 Ιουν 2024 | 07:46

Μυστήριο: Σπάνιοι τύποι καρκίνου εμφανίστηκαν μετά την πανδημία - Οι επιστήμονες αναρωτιούνται εάν ευθύνεται ο κορονοϊός

Ερευνες σε κύτταρα έχουν δείξει ότι ο κορονοϊός μπορεί να τροφοδοτήσει την ανάπτυξη όγκων και να επιβραδύνει την άμυνα του οργανισμού - αν και η θεωρία αυτή αμφισβητείται ευρέως.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ 07 Ιουν 2024 | 07:39

Πού οφείλεται η έκρηξη των κρουσμάτων κοκκύτη στην Ελλάδα: Τα παιδιά κινδυνεύουν περισσότερο - Τι να προσέχουμε

Ο κοκκύτης είναι οξεία μικροβιακή λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος που οφείλεται στο βακτήριο Bordetella pertussis (αιμόφιλος του κοκκύτη).

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 06 Ιουν 2024 | 19:23

ΕΟΔΥ: Αύξηση κρουσμάτων του κορονοϊού, μείωση παρουσιάζει ο ιός της γρίπης

Τρεις θάνατοι από covid-19, οκτώ οι διασωληνωμένοι και 153 εισαγωγές.

ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 06 Ιουν 2024 | 14:55

Συναγερμός στον ΕΟΔΥ: Έξαρση κρουσμάτων κοκκύτη στην Ελλάδα - Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν και ποιοι κινδυνεύουν πιο πολύ

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ υπάρχει έξαρση κοκκύτη στην Ελλάδα - Ο Οργανισμός χτυπά καμπανάκι και ζητά εμβολιασμό.

ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ 03 Ιουν 2024 | 17:37

Γκίκας Μαγιορκίνης: Τι είναι η νέα μετάλλαξη "FLiRT" του κορονοϊού - Τα συμπτώματα του δάγκειου πυρετού

"Αυτές οι μεταλλάξεις φαίνεται ότι έχουν αυξημένη μεταδοτικότητα, χωρίς να φαίνεται να προκαλούν πιο βαριά νόσο ή να ζορίζουν τα συστήματα υγείας"