Follow us

Βόμβες Σόιμπλε από τη Νέα Υόρκη για το Grexit

'Ολα τα σενάρια για την Ελλάδα έχουν προεξοφληθεί και δεν αποτελεί κίνδυνος μια μόλυνση δηλώνει ο Σόιμπλε.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Βόμβες Σόιμπλε από τη Νέα Υόρκη για το Grexit

'Ολα τα σενάρια για την Ελλάδα έχουν ήδη προεξοφληθεί δήλωσε από την Νέα Υόρκη ο Β. Σόιμπλε επισημαίνοντας ότι δεν αποτελεί σημαντικό μέρος της οικονομίας της Ευρωζώνης ως σύνολο.

Ο Γερμανός Υπουργός είπε ότι οι αγορές έχουν ήδη προεξοφλήσει οτιδήποτε θα συμβεί και πως δεν θα προκύψει καμία μόλυνση.

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις τόνισε ότι κανείς δεν έχει ιδεά πως θα επιτευχθεί συμφωνία για το φιλόδοξο πρόγραμμα της Ελλάδας και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει προσδοκία για λύση στο ελληνικό ζήτημα μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

«Η Ελλάδα είναι πηγάδι χωρίς πάτο, χωρίς να είναι ανταγωνιστική» σημείωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, αλλά ότι κάποια ημέρα θα πρέπει να γίνει ανταγωνιστική

Μιλώντας σε συνέδριο στις ΗΠΑ, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση, προσθέτοντας ότι έχει μεγαλύτερα προβλήματα από άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ.

Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας έχει καταστρέψει όσα έχτισε η προηγούμενη, σημείωσε ακόμη ο κ. Σόιμπλε, ενώ επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ, τονίζοντας ότι «η ΕΕ είναι ευθύνη όλων των μελών».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την τοποθέτηση του γερμανού υπουργού Οικονομικών στο 19.16

Εκπρόσωπος γερμανικού ΥΠΟΙΚ: Κανείς δεν περιμένει λύση έως τις 24 Απριλίου

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών, δήλωσε ότι κανένας στο Eurogroup δεν αναμένει επίλυση του θέματος βοήθειας στην Ελλάδα έως τις 24 Απριλίου.

«Διαπραγματευόμαστε με την Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Εάν υπάρχει μια λίστα μεταρρυθμίσεων, τότε το επόμενο βήμα είναι η λεγόμενη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (Staff Level Agreement), για να γίνουν επίσημες αλλαγές στους όρους του προγράμματος βοήθειας. Αυτή είναι μια πολύπλοκη διαδικασία και κανένας στο Eurogroup δεν περιμένει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 24 Απριλίου» εξήγησε.

Ντράγκι: Δε θέλω να σκεφτω τι θα συμβεί σε ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία

Την ίδια στιγμή, την ελληνική κυβέρνηση «έδειξε» για απαντήσεις ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι δηλώνοντας πως δεν θέλει να σκεφτεί τι θα συμβεί σε περίπτωση ελληνικής χρεοκοπίας.

Στην επεισοδιακή συνέντευξή τύπου στην έδρα της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη ο Μάριο Ντράγκι ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες για όσο καιρό είναι φερέγγυες.

Ο κ. Ντράγκι διευκρίνισε πως δεν υπάρχει συγκεκριμένη διορία όσον αφορά την χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών μέσω του ELA, λέγοντας πως οι αποφάσεις βασίζονται στις συνθήκες που επικρατούν. Όπως τόνισε η λύση για τον ELA βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης και στην πορεία των διαπραγματεύσεων.

Ειδικότερα σε ερώτηση αν υπάρχει διορία για τον ELA ο κ. Ντράγκι απάντησε:

«Όχι, η απάντηση είναι όχι. Δεν υπάρχει καμία ημερομηνία. Εξαρτάται πλήρως από τις συνθήκες που θα έχουν διαμορφωθεί. Και το βέβαιο είναι πως η απάντηση σε όλες αυτές τις ερωτήσεις για τον ΕLA και την συνέχιση του ELA βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης και τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των μελών της ευρωζώνης».

Ο ίδιος επανέλαβε πως η συνολική έκθεση της ΕΚΤ στην Ελλάδα ανέρχεται στα 110 δισ. ευρώ.

Σχετικά με το ζήτημα της επαναφοράς της εξαίρεσης (waiver) για την αποδοχή των ελληνικών ομολόγων ως ενέχυρων (collateral) στο ευρωσύστημα, επανέλαβε πως η ΕΚΤ πρέπει να δει μια αξιόπιστη προοπτική για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Ο ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ 27 Ιουν 2024 | 09:26

Τι φέρνουν στην ελληνική οικονομία οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες

Σε νέα εποχή μπαίνει πλέον και επίσημα η οικονομική πολιτική, με την επαναφορά των περιορισμών για χρέος, έλλειμμα και την οροφή αύξησης των πρωτογενών δαπανών.

ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ 26 Ιουν 2024 | 18:34

ΕΦΚΑ: Ποια λάθη στον επανυπολογισμό φέρνουν αναδρομικά σε συντάξεις - Για ποιους τα ποσά ξεπερνούν τις 5.000 ευρώ

Στην ουρά του επανυπολογισμού βρίσκονται πάνω από 15.000 συντάξεις που είτε δεν έχουν επανυπολογιστεί, είτε έχουν επανυπολογιστεί αλλά είναι με λάθος ποσά και γίνονται διορθώσεις.

ΝΕΕΣ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ 26 Ιουν 2024 | 10:25

Σπάει ρεκόρ η τιμή χονδρικής του ηλεκτρικού ρεύματος- Θα το πληρώσουν ακριβά τα πράσινα τιμολόγια αν δεν υπάρξει παρέμβαση

Αντιμέτωποι με νέες ανατιμήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος κινδυνεύουν να βρεθούν εκατομμύρια καταναλωτές τον Ιούλιο.

ΒΙΚΟΣ COLA 25 Ιουν 2024 | 17:47

Βίκος Cola: Ανανεώνοντας την απόλαυση στο κινηματογραφικό φεστιβάλ "Ξαφνικά φέτος το καλοκαίρι"

To κινηματογραφικό φεστιβάλ "Ξαφνικά φέτος το καλοκαίρι" επιστρέφει για 13 η χρονιά και μας προσκαλεί να απολαύσουμε για επτά ημέρες κλασικά κινηματογραφικά αριστουργήματα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 25 Ιουν 2024 | 13:38

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Από σήμερα οι αιτήσεις - Προθεσμία έως και τις 31 Ιουλίου

Η πρόσβαση στην εφαρμογή γίνεται με τη χρήση κωδικών TaxisΝet.

ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ 25 Ιουν 2024 | 13:28

Thessaly & Evros Pass 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα - Τα κριτήρια και οι προορισμοί

Aνοιξε το πρωί της Τρίτης, η πλατφόρμα αιτήσεων για το "Thessaly & Evros Pass 2024".

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ 25 Ιουν 2024 | 13:07

ΑΒ Βασιλόπουλος: Ενισχύοντας την ποικιλομορφία και την ισότητα στον χώρο εργασίας

Η εταιρεία τίμησε για μια ακόμη χρονιά τον Ευρωπαϊκό μήνα Διαφορετικότητας (Μάιος) και τον μήνα Υπερηφάνειας (Ιούνιος), υλοποιώντας μια σειρά από δράσεις

25 Ιουν 2024 | 11:30

Εμπιστευτήκαμε την Εθνική Τράπεζα για την ασφάλεια του σπιτιού μας και νιώθουμε ήρεμοι και ασφαλείς

Ασφαλίσαμε το σπίτι μας έξυπνα και ευέλικτα επιλέγοντας το ασφαλιστικό πρόγραμμα Full Προστασία Κατοικίας της Εθνικής Ασφαλιστικής και πλέον νιώθουμε ήρεμοι και ασφαλείς.

25 Ιουν 2024 | 10:54

The Roc Club στη Βουλιαγμένη: Ο πιο κομψός προορισμός διακοπών που αλλάζει τα δεδομένα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Η νέα εμπειρία διακοπών στην Αθηναϊκή Ριβιέρα για σκεπτόμενους ταξιδιώτες που θέλουν να συνδεθούν συναισθηματικά με τον προορισμό που επιλέγουν.

ΟΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ 25 Ιουν 2024 | 09:03

Δουλεύουμε 175 ημέρες τον χρόνο για το κράτος και αισθανόμαστε ότι… δεν λειτουργεί

Οι Έλληνες πολίτες αισθάνονται ότι τα χρήματα που δίνουν στο κράτος δεν πιάνουν τόπο.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 25 Ιουν 2024 | 07:35

Ανοίγει η πλατφόρμα για το "Thessaly & Evros Pass 2024" - Τα κριτήρια για την υποβολή αιτήσεων

Στόχος του προγράμματος είναι η στήριξη του τουρισμού στις περιοχές της Θεσσαλίας που χτυπήθηκαν από τον Daniel και του Έβρου που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.

ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ 24 Ιουν 2024 | 17:55

Πόλεμος Κομισιόν - Apple: Ο κολοσσός της τεχνολογίας παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις ψηφιακές αγορές

Τα προκαταρκτικά ευρήματα της Κομισιόν έχουν ήδη σταλεί στην Apple - Σε περίπτωση παράβασης τα πρόστιμα φθάνουν έως και 10% του συνολικού παγκόσμιου κύκλου εργασιών

OI ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ 24 Ιουν 2024 | 11:59

Τι συμβαίνει με την τιμή και τη φήμη του ελληνικού ελαιολάδου

Το ελαιόλαδο στην Ελλάδα κατέγραψε αύξηση στην τιμή κατανάλωσης στα επίπεδα του 56,8%, συγκρίνοντας την τιμή τον Μάιο του 2024 σε σχέση με τον Μάιο του 2023.